Wil je een reactie geven ?

Dat kan ! Scroll helemaal naar beneden!

125 gedachten over “Reacties van de deelnemers van de lusjes

 1. De daaltraining en de klim- krachttrainingen zijn alweer een tijd geleden en de beklimming van de Alpe ligt inmiddels ook alweer bijna een maand achter ons.

  Toch nog een shout out naar Laura!
  Wat hebben wij een geweldig weekend in de Ardennen gehad dankzij haar.

  Duidelijke uitleg met bemoediging waar nodig (en ik hád het nodig) en strenge terechtwijzingen op zijn tijd.
  Prachtige, duidelijk uitgepijlde routes. Verkeerd rijden zou echt knap zijn.

  Dus mocht je in de gelegenheid zijn een training van Laura bij te wonen, doen! Het brengt je altijd iets.

  Dankjewel Laura en hopelijk tot een volgende keer.

  Meta en Cor

 2. Zo, de Alpe d’HuZes zit erop.
  Vandaag twee keer omhoog gefietst en zo ontzettend blij geweest met de trainingen van Laura in de Ardennen!
  De klim-kracht training voor de bovenbenen en de tips voor klimmen en dalen. En wat zie je toch veel mensen die fout afdalen 👀
  We vonden het heel fijn dat je zelf kunt bepalen welk lusje je fietst en dus hoe gek je het zelf wilt maken die dagen. Maar mis zeker de persoonlijke trainingen niet. Laura, dank je wel!

 3. Wat een geweldig trainingsweekend!
  Als iemand mij vooraf had gezegd dat ik zou klimmen zoals wij bij de klimkracht training hebben gedaan, had ik die voor gek verklaard. Maar het werkt! Net zoals de daaltraining! En dan alle hoogtemeters die je nog zelfstandig kan maken dankzij de mooi uitgepijlde ‘lusjes’.
  Echt een ontdekking die het fietsen voor mij in zijn algemeenheid, en zeker in de aanloop naar Alpe d’HuZes volledig op z’n kop heeft gezet.
  Dat alles dankzij de zeer kundige, vrolijke en bevlogen begeleiding van Laura. Groot respect!

  En aan de andere deelnemers van deze editie van dit weekend: vind je het leuk om zeker te weten dat wij elkaar op/rond de Alpe weer zien? Stuur dan maar een berichtje naar e.kamst@hotmail.com, dan wisselen we wel tel nrs uit. Want dat ben ik ter plekke in mijn focus op het fietsen helemaal vergeten.
  Eric

 4. Wat was afgelopen weekend toch zo fantastischhhhhhhhhh!!!!
  Wil je een goede voorbereiding op de AD6 doe dan mee met deze clinic/fiets-training van Laura.
  Ik heb leren dalen terwijl ik daarvoor echt een schijterd was. Ik vind het nu zelfs leuk.
  De kracht training was ook top. Dit gaat mij zeker helpen op de Alpe D’huZes.
  De routes (lusjes) waren echt perfect uitgezet. Ik ben zelfs nooit verdwaald en dat zegt wel wat.
  De sfeer onderling was echt zo gemoedelijk.
  Laura en ook haar man, echt bedankt voor alles.
  Volgend jaar kom ik zeker terug al doe ik de AD6 dan zelfs misschien niet.
  Mooie herinneringen in mijn rugtas.
  Groetjes Gerrit en Jordy

 5. Laura

  Wederom super georganiseerd en leerzaam.
  Dankjewel Janny en Jos van Zuylen

 6. Laura, bedankt voor de clinic die je ons gegeven hebt. Hierdoor heeft mijn vrouw veel zelfvertrouwen gekregen, en zit ze niet meer zo gespannen op de fiets. En ik heb van de klim/kracht training ook nog geleerd. Wie weet tot een volgende keer.

 7. Lieve Laura,

  Dankjewel voor twee geweldige weekenden AD6 lusjes. Goede bruikbare tips gehad met betrekking tot afdalen, ademhaling, voeding, staan op de pedalen. Maar ook mijn zelfvertrouwen heeft een enorme boost gekregen. Alle 6 de lusjes heb ik fietsend volbracht. En mee voorop het tempo bepalen van de klimclinic, voor iemand die altijd sneller, harder wil was een groot compliment. Alle opbeurende opmerkingen hebben me veel goed gedaan. En ontzettend veel zelfvertrouwen gegeven. Want als ik op het allerzwaarste verzet de Côte d’Aisemont omhoog kom, de Côte des Hézalles fietsend omhoog kom, alle 6 de lusjes fietsend haal en met veel vertrouwen afdaal dan gaat de Alpe d’Huez ook lukken.

  Bedankt voor alles wat je dit weekend mogelijk hebt gemaakt. Ik kom zeker nog eens terug!

  Sportieve groeten, Gunilde Grosfeld-Kolfschoten

 8. Wat een leerzaam weekend was dit, met leuk uitgepijlde routes. Laura vertelt alles met passie voor het vak, de uitleg was duidelijk, en soms ook streng, maar dat is alleen maar goed. De routes zijn duidelijk aangegeven en leuk om te fietsen! Een geslaagd weekend met veel nieuwe kennis over veilig dalen en krachtig klimmen en veel nieuwe mensen leren kennen!

  Bedankt voor de goede zorgen, duidelijke uitleg en het leuke weekend!

  groetjes!

 9. Dankzij de hulp van Laura heb ik het afgelopen weekend veel geleerd over het klimmen en afdalen op de racefiets in de Lusjes van de Ardennen. Ze leerde me de juiste technieken om de heuvels te beklimmen en de afdalingen veilig te doen. Ik voelde me veilig en gesteund met haar begeleiding en ze deelde ook haar eigen ervaringen om me te inspireren en te motiveren. Dankzij haar passie en toewijding voor het fietsen heb ik veel geleerd en ben ik zelfverzekerder geworden op de fiets. Ik ben Laura dankbaar voor haar hulp en kan niet wachten om mijn nieuwe vaardigheden toe te passen tijdens mijn volgende fietstocht in de bergen.

 10. Geweldige 2 daagse clinic gehad. Een perfecte voorbereiding voor de Alpe d’HuZes onder leiding van Laura. Ik fiets best al een tijdje, maar in deze twee dagen toch nog verbeteringen kunnen horen. Heldere uitleg, verrassende acties en hele mooie routes ‘de lusjes’ voor ieder wat wils. De routes staan duidelijk aangegeven en zijn gemakkelijk te volgen. Een absolute aanrader voor ieder die in een van de mooiste fietsomgeving wil trainen. Laura je bent een topper! Nogmaals dank voor je professionele begeleiding.

 11. Ik wilde je nog even bedanken voor de leuke training zondag
  Het was voor mij erg de moeite waard, ik heb ervan geleerd en genoten.
  Lekkere sfeer, gewoon een top dag.

  In korte tijd leer je heel wat bij!
  Groetjes Paul

 12. Beste Laura, wederom bedankt voor een mooi weekend! Mooie routes die duidelijk zijn uitgepijld, goede uitleg en een leerzame daalclinic. Groetjes Marc en Sonja

 13. Heel leerzame dag georganiseerd door Laura over veilig afdalen en tevens een uitdagende klimkrachttraining! Staand op de pedalen, in het zwaarste verzet, zijn we in slowmotion de 5 kilometer lange Côte d’Aisomont op gefietst met daarna, als kers op de taart, de Côte des Hézalles; een absolute dijk van een beklimming met op het steilste punt een stijgingspercentage van wel 25%!!

  Heel veel geleerd vandaag, laat die Alpe maar komen…!

 14. Wat een geweldige, enthousiaste trainer is Laura! Veel geleerd in slechts een uur tijd over hoe je veilig afdaalt. ‘Veiligheid boven alles!’, de mantra “buiten, buiten, buiten, binnen”,70/30 voor en achter remmen’. Door de fouten waar ze bij andere renners op wees begrijp ik ineens waarom er zoveel ongelukken gebeuren met renners in de bergen. Er had veel leed voorkomen kunnen worden als iedereen zo’n training had gehad. Dank je Laura!

 15. We hebben vandaag een prima lesje gehad in afdalen, buiten, buiten, buiten binnen zal ik vannacht nog dromen en blijven kijken. Verder ook veel geleerd van de krachttraining. Toch die de 25% berg genomen. Al met al ook veel voedingstips en zelf fietskledingtips ontvangen. Na afloop de dag goed afgesloten met een biertje. Prima dagje zo

 16. We zijn nog onder het genot van een biertje aan het bijkomen van de krachttraining. Zeer leuke en informatieve dag gehad waar we nog veel aan gaan hebben. Mooie omgeving en leuk (en af en toe streng) gezelschap. Zo kunnen we veiliger en beter voorbereid aan de komende uitdagingen beginnen. Bedankt voor de clinic. Gaan we zeker aanraden bij anderen.

 17. Laura,
  Ik wil je nogmaals bedanken voor de afdaaltips die je bij de lusjes gaf.
  Ik heb er erg veel aan gehad en ben afgelopen juni 2 keer in een stuk de Alpe d’Huez afgedaald zonder dat ik bang was of me onzeker voelde.
  Liefs en groetjes Patty
  DeDullies fietsen

 18. Eigenlijk had ik geen idee wat me te wachten stond. Een clinic ter voorbereiding op het fietsen in de bergen. Het fietsen in de bergen was mij niet helemaal onbekend, heb zelf ook 2 keer de Marmotte gefietst en de voorbereiding daar aan vooraf nam ik ook best serieus. Tijdens het rijden van de AD6 lusjes verteld Laura enthousiast hoe je zo’n berg beklimt en afdaalt. Veiligheid en genieten staat voorop maar hoe neem je nou precies zo’n haarspeldbocht. In de groep legt ze het haarfijn uit. Tijdens de uitleg komt er een groepje fietsers de berg af ‘let op, een mooi voorbeeld”. Niemand van het groepje neemt dus de bocht zoals het hoort. Daarna oefenen we zelf; een bocht naar rechts en een bocht naar links, het heeft toch ook veel met gevoel te maken. Wanneer je later weer een lusje fietst ga je er toch je toch bij elke afdaling mee bezig. En wanneer je op een lange beklimming zit kom je er al snel achter dat je een prettige cadans moet zoeken en zeker niet te hard wil gaan. Kortom, ik heb veel geleerd in 2 mooie dagen.
  Laura, heel erg bedankt voor je uitleg en je kennis. Volgend jaar kom ik graag terug.
  Als laatste wil ik alle deelnemers aan Alp d’ Huzes straks alle succes wensen tijdens de beklimming (en) van de Alpe d Huez .
  Hartelijke groet, Jan Hengstman.

 19. Wat heb ik (uiteindelijk) genoten van een weekend klimmen in Trois-Ponts.
  Laura is een zeer bevlogen topper die je zeer goede aanwijzingen geeft voor het dalen maar ook voor het klimmen. Daarnaast heeft ze voor iedereen in de groep aandacht, tips en is ze een steun.
  Na de clinics kun je één van de door haar uitgezette lusjes doen die goed bewegwijzerd zijn waarbij je veel hoogtemeters kunt maken.

  Eigenlijk is deze clinic een must voor elke AD6-er!

  Laura dank je wel !
  Ik zal zeker aan je ademhalingstips denken als ik de Alp aan het beklimmen ben

 20. Dank je wel voor de les in afdalen en de klim-kracht training. Heel waardevol in de voorbereiding op de Alpe d’Huez. Ik voel me hierdoor zekerder in het afdalen en ben erachter gekomen dat ik meer kan dan ik dacht.
  Het ontbreekt je niet aan enthousiasme en passie voor de sport.
  Dank je wel!

 21. Beste Laura,

  Heel erg bedankt voor het afgelopen weekend! Ik vond het een hele mooie en toffe ervaring en ga vol zelfvertrouwen naar de Alpe d’HuZes. De klim en daaltraining hebben mij enorm geholpen en ben heel blij dat ik me heb aangemeld. Dank je wel voor alle tips, de toffe training, je mooie verhalen en de energie die je levert. Echt top georganiseerd!

  Groetjes Martin

 22. Van tevoren best een beetje spanning omdat ik tot op de dag (en op de locatie) zelf toch nog niet echt een goed beeld had van wat ik kon verwachten en of ik dit allemaal wel zou kunnen. Dit hoorde ik ook bij veel andere deelnemers.

  Gelukkig waren mijn zorgen helemaal voor niets. Dankzij de goede begeleiding van Laura kon iedereen goed meekomen. En voor mezelf was het lekker om te merken dat ik goed kon meedraaien in de middenmoot en niet hijgend en puffend als laatste achter de groep aan hoefde met mijn tong op de grond. Het was echt prima te doen (ook voor iemand met Astma en geen topconditie).

  We kregen goede tips voor het correct en veilig afdalen en ook de klimkrachttraining was echt superwaardevol.

  Buiten de 2 clinics kon je zelfstandig of met een groepje van mensen (dat ik daar ontmoet had) 6 routes (de AD6 Lusjes) fietsen. Laura had deze routes duidelijk gemarkeerd op de weg zodat verkeerd rijden haast onmogelijk was. Steeds kwam je weer centraal uit bij het beginpunt.

  Het cafeetje op de hoek was een mooi verzamelpunt om wat te eten, te drinken en even te ontspannen. Mijn vriend en hond waren ook mee en die hebben lekker in de bergen gewandeld terwijl ik aan het fietsen was. Ook van veel andere deelnemers waren de partners mee. Uiteindelijk zaten we met zijn allen lekker op het terras.

  Veel geleerd en veel genoten! Laura, onwijs bedankt voor de organisatie!!!

 23. Beste Laura,
  Wat een mooie routes (Lusjes) heb je uitgezet in de regio Trois-Ponts. Ik heb genoten samen met het team van ForFarmers – Big Challenge het weekend van 29 april t/m 1 mei. Jouw enthousiasme over het wielrennen in het algemeen en AD6 in het bijzonder geeft iedereen een boost. Ook de daaltraining die ik heb gevolgd was zeer waardevol. Veiligheid voor alles!
  De AD6 Lusjes zijn voor iedereen die deelneemt aan de Alpe d’HuZes een perfecte training!
  Nogmaals dank en ik kom hier zeker terug om nog eens te fietsen.

  Gr.
  Rik

 24. Na Corona kon het eindelijk weer! Lusjes fietsen vanuit Trois Ponts. Vrijdag al aangekomen en een eerste route gereden. Zaterdag drie lusjes en een klimtraining en zondag twee lusjes en een daaltraining. Dit allemaal in een prachtige omgeving, met fijne en enthousiaste begeleiding. In totaal 3600 hoogtemeters gemaakt over ruim 150 kilometer. Ik heb vetrouwen in een goed afloop op de alpe d huez. Of ik volgend jaar weer mee ga doen aan alpe d huzes weet ik nog niet, maar de lusjes ga ik zeker weer doen!

 25. Beste Laura,

  Het afgelopen weekend heb ik meegedaan aan het weekend in Trois-Ponts. Ik heb genoten van de mooie lusjes die je hebt uitgezet en je daal- en klimkrachttraining. Je bent in staat om je ervaring op een heldere en creatieve manier over te brengen op de deelnemers. Voor iedereen die zich serieus wil voorbereiden op Alpe d’Huzes is, wat mij betreft, deelname aan AD6Lusjes een must.
  Dank je voor het delen van je kennis en ervaring. Tot volgend jaar!

  Groeten, Joost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *