Sport en sportiviteit zijn altijd deelgenoot in mijn leven. Toen ik net kon lopen, liep ik al achter een bal aan. Voetballen was mijn passie. Helaas was toen het damesvoetbal nog niet op het niveau van nu. Wegens gebrek aan uitdaging nam ik op 12-jarige leeftijd de hockeystick in handen, bij een club in Rijswijk uit de 4de klasse. “Jij hebt aanleg”, werd mij gezegd. Net 17 jaar speelde ik in dames I hoofdklasse hockey bij HGC. Wij werden landskampioen in 1980. Hierna ben ik gaan hardlopen, met deelname aan diverse halve marathons. Tot ik in 1994 met het wielervirus werd besmet.

In 1996 kocht ik een (nieuwe) echte racefiets en wielerkleding, om klassiekers te rijden (Amstel Goldrace, Luik-Bastenaken-Luik). De personen die mij zagen fietsen adviseerden mij ook aan cyclo’s deel te gaan nemen. Dit bleek een succes, 10 jaar lang fietste ik eerste plaatsen in de cyclo’s in de Ardennen met grote ontmoetingen waaronder Eddy Merckx ( 525 overwinningen) en Charly Gaul (toerwinnaar 1958).

En zo reed ik ook onbevangen in 1997 De La Marmotte met een derde plaats als resultaat. Daarna heb ik, naast 1 x in 1997, nog 5 x op het podium van De La Marmotte mogen staan (totaal 4x 2de plaats en 2 x 3de plaats algemeen. Snelste tijd: 7uur 32 minuten)

Ook heb ik het genoegen gehad wedstrijden te mogen rijden bij de ploeg van Leontien van Moorsel. Dit naar aanleiding van een 11de plaats in het Nederlands kampioenschap voor vrouwen in Gulpen in 2000 en een 3de plaats bij de strand mountainbike wedstrijd Egmond-Pier-Egmond in 2001.

Als Alpe d’HuZes veteraan van het eerste uur (in 2006, om 6 over 6, startten wij toen met 66 deelnemers de eerste Alpe d’HuZes) en als enthousiast promotor van Ride4kids, kom ik veel in contact met recreatieve fietsers die hun inspanning combineren met fundraising voor goede doelen. Veel van deze fietsers zijn helaas niet goed getraind noch goed voorbereid op deze vaak zware inspanning. Passie en fanatisme zijn vaak de redenen dat men toch slaagt in zijn of haar doelstelling. Omdat het beter moet en meer verantwoord kan, organiseer ik sinds 2006 fietsclinics. Deze clinics zijn voor veel fietsers de start van hun succesvolle deelname aan Alpe d’HuZes of Ride4kids.

Lees de reacties op de site, deze vertellen hoe het wordt ervaren.