Ardennen:
De Ardennen vormen de ideale trainingsomgeving voor de fietser die zich wil voorbereiden op uitdagende beklimmingen op de Alpe d’HuZes of de Ride4Kids Pyreneeën Challenge.
Op nog geen 40 km van de Nederlandse grens begint een gebied dat zich door de variatie in het parcours perfect leent voor een goede intervaltraining en/of duurtraining. Juist de combinatie van korte steile en lange minder steile beklimmingen (tot 5+ km lengte) en dito afdalingen biedt de mogelijkheid om aan de inspanning een perfecte invulling te geven, waardoor een effectief trainingsresultaat kan worden bereikt met veel hoogtemeters (alle Lusjes samen is 3500 hoogtemeters). Weet je alle lusjes op één dag goed te volbrengen, dan ben je zeker in staat de beklimming van de Alpe d’Huez meerdere malen te volbrengen.
Voeg hierbij de relatief autoluwe wegen (Wallonië is nu eenmaal niet zo dicht bevolkt als de meeste Nederlandse provincies), redelijk goede wegen (veel verbeterd in de afgelopen jaren) en je hebt bijna het ideale trainingsgebied.

Natuurlijk moet men zich wel als voorzichtige verkeersdeelnemer gedragen. Als fietser ben je vrij kwetsbaar en je moet er ook rekening mee houden dat Wallonië niet de meest wielerliefhebbende automobilisten kent.

Wil je meer info over de Ardennen klik dan hier. Daar zie je wat je te wachten staat op de Stockeu, de Wanner Anval en andere kuitenbijters.