Ardennen

De Ardennen vormen de ideale trainingsomgeving voor de fietser die zich wil voorbereiden op uitdagende beklimmingen ter voorbereiding op de Alpe d’HuZes of Ride4Kids Pyreneeën Challenge.

Op nog geen 40 km van de Nederlandse grens begint een gebied dat zich door de variatie in het parcours perfect leent voor een goede intervaltraining en/of duurtraining. Juist de combinatie van kortere steile en langere beklimmingen (tot +5 km lengte) en dito afdalingen biedt de mogelijkheid om aan de inspanning een perfecte invulling te geven, waardoor een effectief trainingsresultaat.

Voeg hierbij de relatief autoluwe wegen (Wallonië is nu eenmaal niet zo dicht bevolkt als de meeste Nederlandse provincies), redelijk goede wegen (veel verbeterd in  de afgelopen jaren) en je hebt bijna het ideale trainingsgebied. Natuurlijk dient u zich wel als voorzichtige verkeersdeelnemer te gedragen. Als fietser bent u vrij kwetsbaar en u moet er ook rekening mee houden dat men in Wallonië niet beschikt over de meest wielerliefhebbende automobilisten. 

Na één of twee clinic’s bent u geoefender in het afdalen, beter in staat uw krachten te verdelen tijdens lange beklimmingen en verbetert uw basisconditie aanzienlijk. Natuurlijk zult u naast deze clinics nog steeds uw trainingsuren moeten maken, dit spreekt voor zich. Voor meer info over trainen voor de Alpe d'Huez klik hier .... of voor meer info over de Tourmaletbeklimming hier .... of de Hautacam..

Genieten: laten wij niet vergeten vooral te genieten van deze dag(en) en van de contacten en het doel waarvoor wij allen fietsen, dat is het mooie aan deze weekenden, een “AlpdHuZes of Pyreneen Challenge” in het klein ervaren.

En het mooie van deze routes is dat u veel klim-kilometers maakt, en wel binnen uw eigen tempo en mogelijkheden. U komt na elke lus (route) weer terug in Trois Ponts.

De ene route is zwaarder dan de andere……..en doordat u ook weer terug komt in het dorp, ontmoet u ook andere AlpdHuZessers of Ride4kids-deelnemers en dat is ook de bedoeling om de saamhorigheid te ervaren en te voelen. Dat maakt dit zooo moooiiii. Het is meer dan fietsen alleen, het is elkaar ontmoeten met dezelfde passie en het inzetten voor een ander.

Trois Ponts ligt op een hoogte van 256 meter! Wil je meer info over de heuvels in de Ardennen klik dan hier daar zie je o.a. wat je te wachten staat op de Stockeu en de Wanner Anval.Grotere kaart weergeven