Als Alpe d’HuZes veteraan van het eerste uur (in 2006, om 6 over 6, startten wij toen met 66 deelnemers de eerste Alpe d’HuZes) en als enthousiast promotor van Ride4kids, kom ik veel in contact met recreatieve fietsers die hun inspanning combineren met fundraising voor goede doelen. Veel van deze fietsers zijn helaas niet goed getraind noch goed voorbereid op deze vaak zware inspanning. Passie en fanatisme zijn vaak de redenen dat men toch slaagt in zijn of haar doelstelling. Omdat het beter moet en meer verantwoord kan, organiseer ik sinds 2006 fietsclinics. Deze clinics zijn voor veel fietsers de start van hun succesvolle deelname aan Alpe d’HuZes of Ride4kids. Doel is dus: beter leren klimmen en afdalen op een verantwoorde manier. 

AD6lusjes biedt clinics aan fietsers, waarbij de aandacht ligt op klimmen en technisch dalen. Leer je lichaam kennen, je krachten te verdelen en uiteindelijk het resultaat te verbeteren. Aan de clinics kun je alleen, samen, als team deelnemen. De klim-daaltraining en de klim-kracht training zijn aan te raden voor beginners en gevorderde fietsers.

De lengte van de lusjes varieert van 17 tot 27 km, waarbij véél hoogtemeters worden overbrugd. Na ieder lusje kom je weer terug in Trois Ponts. De beklimmingen zijn o.a. de Stockeu (2,3 km 9,9 % gem.), de Wanne (2,2km 7,6% gem.), Côte Les Hezalles (stukken van 22%), Thier de Coo (2,6 km 8,5 % gem.), Côte Logbierme, Côte de Fosse, Wanneranval (1,8 km 9,1 % gem.), Côte de Brume (2,6 km 8,3 % gem.) en nog vele verrassende steile beklimmingen. 

GOEDE DOELEN

klik op logo voor info:

SPONSORS
Pilot

FitYourBike