Clinics

Sinds 2006 worden er klim-daaltrainingen (Clinics) verzorgd in de Ardennen als voorbereiding op de Alpe d’HuZes. De Clinics in 2019 zijn in de weekenden van 20 en 21 April en 27 en 28 April voor de fietsers van de Alpe d'HuZes. En 22 en 23 Juni voor de fietsers voor Ride4Kids.

De Ride4Kids-clinic zie: www.pyreneeenchallenge.nl, klik op het Ride4Kidslogo -->

De klim-daaltraining en klim-kracht training is aan te raden voor beginners en gevorderden fietsers. Alle routes lopen via Trois Ponts. In totaal 6 routes (lusjes) met een totale lengte van 135 km en 3500 hoogte meters. Weet u alle lussen op één dag goed te volbrengen, dan bent u zeker in staat de beklimming van de Alpe d'Huez drie maal te volbrengen.

Belangrijke informatie voor de fietsers:

Voor het trainingsweekend Trois Ponts is een helm “op het hoofd” verplicht en niet aan het stuur. Neem helm, schoenen en ook extra remblokjes mee.

De lengte van de lussen varieert tussen de 17 en 27 km, waarbij véél hoogte meters wordt overbrugd. Na iedere lus komt u weer terug in Trois Ponts: De beklimmingen zijn o.a. de Stockeu (2,3 km 9,9 % gem.), de Wanne (2,2km 7,6% gem.), côte Les Hezalles (stukken van 22%), Thier de Coo (2,6 km 8,5 % gem.), côte Logbierme, côte de Fosse, Wanneranval (1,8 km 9,1 % gem.), côte de Brume (2,6 km 8,3 % gem.) en nog vele verrassende steile beklimmingen, lees verder

GOEDE DOELEN

klik op logo voor info:

SPONSORS

FitYourBike